perjantai 25. tammikuuta 2013

SAIRAS TUVAN SOSEKEITTO

Tänään tämän sairas tuvan keittiöhenkilökunta loihti superhelppoa ja maukasta kasvissosekeittoa nuhaisille ja kovasta yskästä kärsiville päiväsalissa pöyriville nuhanenille.

Keittoon kuoritaan ja pilkotaan porkkanaa ja perunaa. Keitetään kypsäksi ja soseutetaan sauvasekoittimella. Nesteen määrää voi itse säädellä haluaako samettista vai enemmänkin vellimäistä. Lopuksi lurautetaan kermaa ja kiehautetaan. Valmista nautittavaksi.
Lisäkkeenä karjalanpiirakkaa kinkulla ja nuhan kunniaksi mustaherukkamehua.

Keittoa voi varioida loputtomiin lisäämällä erilaisia kasviksia, valkosipulia, yrttejä, omenaakin olen kokeillut ja sitten vielä kun laittaa jotain makukermaa, aurajuustoa jne. Tämä oli tänään lapsiystävällistä keittoa ja valmistettua sopimaan vaativille erityisruokavalioita noudattaville henkilöille.

Ja koska pääsin itse pääruuassa helpolla ja ajattelin päästä vielä helpommalla jälkiruuassa. Jälkiruuaksi siis mustikoita ja vaniljakastiketta, maistui ainoastaan pääkokille.

Erityisruokavaliota noudattava meinasi tukehtua vaniljakastikkeeseen ja silmät meinasivat jäädä kieroon. Kolmas pöydässä istuvista maiskutteli äänekkäästi ja hoki, että ihanaa kastiketta, mutta jätti silti jälkiruokansa syömättä?
Laitoin tänään soppaani ainoastaan kasviperäistä ruokakermaa ja vaniljakastikkeenakin oli kaurapohjaista kastiketta. Maukkaita ja suosittelen kokeilemaan!

1 kommentti:

  1. Jee täällä oli jo uutta juttua! Pikaista paranemista toivottaa hän!

    VastaaPoista