sunnuntai 24. helmikuuta 2013

NIISKU JA TARVITAAN LIIMAA

  Meillä tapahtuu aina välillä kummia ja tuntuu, että lapset voivat tehdä asioita miljoonatuhannessadasosassa tai vieläkin pienemmässä aikayksikössä.
Tapahtui eräänä aamuna: laitoin pyykkiä koneeseen ja nostin pyykkikorin pois kaapista, täytin koneen ja käännyin laittamaan  koria takaisin kaappiin. Sinne olikin pyyhältänyt Niisku eväineen, mupellettu kinkku,perunarieskaa, mehua ja se titi.
No tapahtui toisena aamuna: - Kylläpä pikku H. syö hienosti ja reippaasti, äiti käy äkkiä veskissä, äiti tulee ihan kohta. Niistän nenäni ja palaan.... kylläpä on hieno rakennelma!
Sitten siirryn koko viikon kestäneeseen projektiimme, jossa vaihdettiin huonejärjestystä. Olin ja olen edelleen innoissani siitä, että saan/saisin laittaa ja järjestää lapsosille ihanan huoneen, jossa touhuta ja leikkiä. Sellaisen huoneen, jossa jokaiselle tavaralle on oma paikkansa ja lapsoset laittavat ne sinne leikin päätyttyä. Kaikki epämääräiset muovihärpäkkeet ja paperisilput, yksinäiset renkaat ja parittomat sukat heitettäisiin suoraan roskiin eikä niitä tarvitsisi jemmata erinäisiin purnukoihin siltä varalta että ne olisivatkin tarpeellisia.
Ikkunan edessä olevalle tasolle voisi laittaa kauniisti esille nättejä leluja ja lapset kiittelisivät äitiä ihanasta huoneesta.
Niin kuin kuvista näkyy tämä toive ei ole vielä toteutunut. Olen useampanakin iltana järjestänyt tavaroita ja pähkäillyt niiden paikkoja, mutta jokin maailmankaikkeuden supervoima vetää niitä puoleensa ja kehoittaa hakeutumaan kasoiksi ja läjiksi. Tavarat pesiytyvät muovipusseihin ja niiden sisältö voi olla kaikkea maan ja taivaan väliltä. Esimerkiksi tapaukseen liittyvä pöydällä oleva muovipussi, jonka sisältönä on kiikaritähtäin, Clas Ohlsonin tuotekuvasto, rekisterikilpi, lelukuvasto ja kyniä.
Ainoa asia, joka toistaiseksi toimii on huoneen ovella oleva lasersäde, joka ohjaa tämän huoneen tavaroita pysymään niille varatussa huoneessa. Kumma kyllä.
Olen siis tullut siihen tulokseen, että ainoa ratkaisu tähän pulmaan on liima, jolla äiti ihminen voi ne lelunsa nätisti sinne tason päälle asetella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti