maanantai 4. helmikuuta 2013

PUHELINLUETTELO


Kuka käyttää puhelinluetteloa? Minä en edes muista milloin olisin kyseistä opusta tarvinnut. Nyt kuitenkin selailin tätä opusta.

Löytyy Keski-Suomen tapahtumakalenteria, vinkkejä Isojärven kansallispuistossa liikkumiseen, kotimaan suuntanumerot (olen käyttänyt vain yhtä 014) , yleiset lajitteluohjeet, tiesithän ettei lasiastiaan saa laittaa kristallia eikä energiajätteeseen kiviä?

Löytyy keltaiset sivut, kartat, välimatkataulukko, Jyväskylän hakemisto, tilaa omille numeroille sekä ajanvietettä. Juu, puhelinluettelon kanssa voi viettää myös aikaansa. Viihdykkeeksi löytyy sudokua ja sanaristikkoa.

Muistan kuinka pienenä piti aina tarkistaa uudesta puhelinluettelosta, että löytyykö oman perheen puhelinnumeroa sieltä ja samalla tarkistin kaiken maailman muutkin tutut. Tarkistin, enää ei löydy.
Muistan kun muutin omilleni, että maksoin jopa siitä että sain puhelinnumeroni puhelinluetteloon. Oli se sitten hienoa tarkistaa luettelosta oma numeronsa.
Muistan myös käyttäneeni luetteloa istuinkorokkeena iskän Kadetissa. Penkki oli jo niin kuopalla, että tarvittiin jotakin koviketta takamuksen alle. Luettelo naamioitiin vielä keltaisella penkinpäällisellä. Toimi! Ja luettelon välissä on hyvä kuivattaa syksyn lehtiä, postimerkkejä tai pulloista irrotettuja etikettejä.

Ennen oli ennen. Vaihdan viimevuotisen luettelon lehtikorin pohjalta tähän uuteen ja lupaan ihan huvikseni käyttää sitä vielä jokin päivä tänä vuonna ennen uuden ilmestymistä. En välttämättä sen varsinaisessa tarkoituksessa, vaan jotenkin luovasti.

Antakaa puhelinluettelon viihdyttää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti